× Home Wordfeud Helper Wordfeud Spelen Woorden met een Q Woorden met een Y Woorden met een C Woorden met een X

Wordfeud Spelen

Klaar om met hét populairste woordspel van Nederland te starten? Speel samen met honderdduizenden andere Nederlanders het spel Wordfeud. Op deze pagina geven we je deze juiste tools zodat jij kunt starten met Wordfeud spelen.

wordfeud helper hulp

Hulp bij installeren

Om de Wordfeud App te installeren ga je naar de App store voor iPad of iPhone apparaten en de Google play store voor Android apparaten. Zoek naar ‘Wordfeud’ en kies of je de gratis variant, of de betaalde variant van Wordfeud wilt. Bij de gratis variant krijg je tussen het spelen door advertenties te zien. Ga je Wordfeud dagelijks spelen en wil je geen onderbreking? Kies dan voor de betaalde variant. Je krijgt dan geen advertenties meer te zien.

Inloggen en registreren

Speel je Wordfeud voor de eerste keer? Dan kun je kiezen om te verbinden via Facebook, of via een e-mailadres. Stel vervolgens een gebruikersnaam in. Deze gebruikersnaam ga je gebruiken om tegen andere spelers te spelen. Heb je al eerder Wordfeud gespeeld. Dan kun je opnieuw gebruik maken van je account en inloggen.

Als laatste wordt er gevraagd of je push notificaties wilt ontvangen. Dit betekend dat je een notificatie krijgt wanneer het jouw beurt is om te spelen, of een spel is afgelopen. Dit kun je later ook aanpassen in de instellingen van de Wordfeud App.

Wordfeud spel starten

Om een nieuw spel te starten druk je op de + teken. Je kunt vervolgens kiezen of je tegen een willekeurige tegenstander wilt spelen of tegen een vriend/ familielid. Je kunt hier ook de taal van de Wordfeud woordenlijst instellen en welk speelbord je wilt gebruiken.

Kies je om te spelen tegen een vriend, dan ontvangt hij of zij een uitnodiging. Deze moet eerst geaccepteerd worden voordat je kunt spelen. Gelukkig kun je meerdere spellen tegelijk spelen. Om nog een spel te starten herhaal je deze stappen.

Wordfeud spelen

Je kunt nu met je tegenstander het spel Wordfeud spelen. Om een woord te leggen sleep je de letters naar de plaats op het bord waar jij deze wilt hebben. Je Wordfeud score wordt getoond in het gele vakje. Je kunt zo vaak je letters verplaatsen tot jij het woord hebt gevormd waar je tevreden mee bent. Druk op de knop ‘speel’ en je ontvangt nieuwe letters. Je tegenspeler is vervolgens aan de beurt en kan het woord zien welke jij hebt gelegd. Heeft je tegenspeler een woord gelegd, dan ben jij weer aan de beurt.

Let op dat het woordenboek van Wordfeud nogal vreemde woorden goedkeurt of afkeurt. Lees hier meer over de regels van het Wordfeud woordenboek.

Betekenis Wordfeud opties

Onderaan in de Wordfeud app staan een aantal opties. De meeste spreken voor zich, maar we leggen ze toch even aan je uit.

  • Pas: Met de knop ‘pas’ sla je een beurt over, omdat je bijvoorbeeld niets kunt spelen.
  • Hussel: De knop ‘hussel’ schut je letters door elkaar heen. Zo krijg je een frisse blik op je Wordfeud letters.
  • Ruilen: Met de knop ruilen kun je letters omruilen voor nieuwe letters. Je beurt is daarna wel voorbij.
  • Afhaken: Geen zin meer? Met de knop ‘afhaken’ kun je het spel stoppen. Je tegenstander wint dan het spel.

Wil je opnieuw de uitdaging aangaan met een tegenstander, dan kun je op de knop ‘revanche’ drukken. Verder kun je nog chatten met elkaar via de chat-functie aan de rechterzijde van het spel.